Weekend Barcelona Wijzer

FC Barcelona tegen Atletico Madrid bijwonen met een overnachting

Deel artikel

Jaarlijks bezoeken vele mensen de voetbalclub FC Barcelona. FC Barcelona is een prachtige voetbalclub met een boeiende historie, waar veel te beleven valt voor zowel niet-voetbalfanaten als voetbalfanaten. Mensen hebben de mogelijkheid om het museum in het stadion te bezichtigen en een wedstrijd te bezoeken. 

Het bruisende voetbalstadion Camp Nou

Camp Nou, de thuisbasis van de grote voetbalclub FC Barcelona. Het stadion heeft een capaciteit van maar liefst 100.000 toeschouwers en behoort daar mee in de top 3 van de grootste voetbalstadions in Europa. De betekenis van Camp Nou is nieuw veld.

Het stadion is op alle dagen in de week te bezoeken, alleen gelden er op zondag andere tijden dan de rest van de week. De openingstijden van Camp Nou zijn van 8 januari tot en met 25 maart van 10:00 tot 18:30 uur en op zondag de tijden van 10:00 uur tot 14:30 uur. Na 25 maart is het stadion van FC Barcelona een uur langer geopend. De tijden gelden voor deze periode van 10:00 tot 19:30 uur en op zondag de tijden van 10:00 18:30 uur.

Het voetbalstadion van FC Barcelona is makkelijk te bereiken. Het is aangeraden om met de metro naar het stadion te gaan, omdat het metro-netwerk in Barcelona duidelijk en snel is. Het stadion is ook te bereiken met de bus, fiets, auto of met een taxi. Tijdens wedstrijddagen kosten de parkeertickets gemiddeld 10 euro voor de gehele dag en tijdens niet-wedstrijddagen is het parkeren gratis. Deze tickets kunnen online worden besteld.

Wat voor velen een leuke ervaring is, is om het museum van FC Barcelona te bezoeken in het Camp Nou stadion. Het is de ideale plek om de emoties van de spelers te beleven, die al vele prachtige prijzen hebben gewonnen, waaronder de 5 gewonnen Champions League titels. Tevens krijgen de bezoekers veel mee van de boeiende historie van de club, met onder andere de vijf gewonnen Europa Cups. Mensen hebben de keuze om het bezoek van het museum met of zonder rondleiding te ervaren. Voor mensen die interesse hebben in een museumbezoek, kunnen hier hun tickets scoren en kijken naar aanvullende informatie voor een tour door Camp Nou.

De voetbalclub FC Barcelona

FC Barcelona, de voetbalclub waar grootheden als Johan Cruijff, Ronald Koeman en Patrick Kluivert hebben gespeeld. Het wordt gezien als de grootste club van Catalonië en als één van de grootste voetbalclubs ter wereld (Catalonië is een regio in het noordoosten van Spanje).

FC Barcelona werd opgericht op 29 november 1899. De club uit Catalonië was jarenlang succesvol, na de oprichting, maar na het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog werd de club gedwongen om enige tijd te stoppen met het spelen van voetbal. Deze periode begon in het jaartal 1937 en eindigde in het jaartal 1939. Enkele jaren na deze periode wist FC Barcelona met succes de draad weer op te pakken. De voetbalclub werd namelijk in het seizoen 1944-1945 kampioen.

De aartsrivaal van de club is Real Madrid, het is dé club uit de hoofdstad van Spanje. De wedstrijd die tussen beide clubs wordt gespeeld, wordt El Clásico genoemd. In het Nederlands betekent dit de klassieker. Het is ’s werelds meest bekeken voetbalwedstrijd, met zo’n 650 miljoen kijkers wereldwijd. De wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona wordt gezien als de strijd tussen de Catalanen en de Spanjaarden. De Catalanen zien hun eigen regio namelijk veelal als eigen land.

Wedstrijdkaarten FC Barcelona – Atletico Madrid

Het bezoeken van een wedstrijd van FC Barcelona is voor velen een onvergetelijke ervaring. Mensen genieten van het befaamde voetbal dat de club speelt en de sfeer die er heerst.  

De wedstrijd FC Barcelona – Atletico Madrid zal plaats vinden op zaterdag 6 april 2019, om 20:45 uur. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van de wedstrijd, kunnen hier hun wedstrijdkaarten verkrijgen. Verder zijn er ook alternatieve mogelijkheden om aan kaartjes te komen, wedstrijdkaarten zijn namelijk ook beschikbaar bij het stadion van FC Barcelona, toeristische informatiepunten en telefonisch. De kaarten zijn beschikbaar vanaf € 64,-.

Dit is één van de bekendste wedstrijden die er wordt gespeeld in Spanje. Het gaat namelijk om 2 grote voetbalclub, die om de titel strijden. Hierdoor krijgt de wedstrijd een spannend tintje en is het zeker het bezoeken waard. De wedstrijd FC Barcelona is in de 4 voorgaande wedstrijden ook zeer spannend geweest. Barcelona heeft 2 keer nipt gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld.

Voordelig verblijven in Barcelona

Er zijn talloze accommodaties in Barcelona, om in te overnachten. Denk hierbij voornamelijk aan luxe hotels en appartementen.

Voor mensen die opzoek zijn naar een goed en voordelig verblijf, wordt Hostel Lami aanbevolen. Het is een klein maar fijn hotel, met een zeer gunstige ligging. Het is namelijk 10 minuten van de voetbalclub FC Barcelona verwijdert en het heeft goede verbindingen met het centrum van de stad Barcelona. Ideaal, wanneer mensen de voetbalclub of de stad Barcelona willen gaan bezoeken. Verder krijgt het hotel veel goede recensies en is het goed te betalen. Een groot voordeel van het verblijf is dat het luxe en comfort bevat, wat fijn kan zijn na een drukke dag in de stad Barcelona of na een lange rit.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt