Weekend Barcelona Wijzer

Restaurant en bar tips in Barcelona

Deel artikel

Tijdens de vakantie met je vrienden of gezellig met het gezin in Barcelona, kan zeker een bezoekje aan de typische restaurants en bars van de prachtige stad niet overgeslagen worden. De stad bevat klassieke Spaanse tapasrestaurants waar lekkere kleine gerechten gegeten kunnen worden. Een praatcafé is een mogelijkheid wanneer het eten overgeslagen wordt en alleen een drankje wilt drinken. Er zijn veel verschillende soorten bars in Barcelona, met allemaal hun eigen prijzen, muziek en openingstijden. Ieder café heeft zijn eigen kenmerken om het publiek van Barcelona een divers aanbod te geven.

Een gezellig drankje tussen de Barcelonezen 

In Barcelona bestaan er bars die wel meer dan 100 jaar oud zijn, waar de lokale bevolking de gehele dag te vinden is. ’s Ochtends een koffie met de krant, in de middag tapas als lunch en ’s avonds een drankje. De gasten van de bars staan vooral bekend om de gezellige praatjes die erin gemaakt kunnen worden. Niet alle bars zijn de gehele dag open, let daarom goed op de openingstijden wanneer je een bar zoekt in Barcelona!

Bar Marsella, een bar met een rijke geschiedenis in de middeleeuwse buurt; de Raval. De kroeg in Barcelona bestaat al vanaf 1820 en is daarmee de oudste van Barcelona. Dit was de plek waar mensen als Gaudí en Picasso graag een drankje dronken. Het staat bekend om de huisgemaakte absint likeur, een sterke drank gemaakt van anijs, absintalsem, venkel en aanvullende kruiden. Deze bar is alleen ’s avonds geopend vanaf 18:00 tot 02:00. Op vrijdag en zaterdag is het een half uur langer open en zal er tot in de nacht drankjes gedronken worden door zowel de lokale bewoners als toeristen.

Geniet van echte Spaanse tapas

Heerlijke kleine hapjes eten met genoeg keus in verschillende typische Spaanse gerechten. Naast de ruime keus uit eten is er ook veel keuze aan tapasrestaurants. Daarin is Cervecería Catalana een begrip op het gebied van tapas. Dit restaurant heeft altijd veel bezoekers en is de kans dat een tafel vrij is ook zeer klein. Op het moment dat een bezoeker een tafel weet te bemachtigen wordt er waarschijnlijk na twee uur weer gevraagd om plek te maken voor de volgende gasten. Het restaurant is de hele week geopend van 9:00 ’s ochtends tot 01:30 in de nacht.

Op het moment dat er geen tafel beschikbaar is in Cervecería Catalana is er geen reden om getreurd te zijn. In één van de gezelligste straatjes van de wijk El Born zit Bar del Pla. Een leuk ingericht restaurant met biervaten als tafels, sfeervolle verlichting en een lange bar waar men ’s ochtends vroeg al de dag met een biertje beginnen. Bar del Pla is van maandag tot en met zaterdag geopend van 12:00 tot 23:00. Op vrijdag en zaterdag is het ook mogelijk om een uur langer te blijven om een extra drankje te doen.

Uitzicht vanaf de Spaanse boulevard

Tijdens de vakantie in Barcelona genieten aan het strand van een overheerlijke tapas of een lekkere Spaanse tortilla met een lekker glaasje drinken erbij. Een plek om dit te doen is de Xiringuito Escriba, een restaurant dat ligt aan het strand van Bogatell. Dit is een plek dat naast toeristen ook veel bezocht wordt door de lokale bevolking. Het is daarom ook belangrijk om vooraf te reserveren, in verband met de drukte. Dit restaurant kent nog een vestiging op de hoogte van de boulevard. Hier is het mogelijk om typisch Spaanse gerechten als; kreeft of een heerlijke pan paella te bestellen.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt