Weekend Barcelona Wijzer

Typische Spaanse gerechten

Deel artikel

Er staat een heerlijke vakantie op de planning naar Barcelona. U wilt graag op vakantie de typische Spaanse cultuur meemaken. Wat is dan één punt die niet vergeten mag worden? Juist, de typische Spaanse gerechten! In de deze blog bespreken we met u de Spaanse gerechten die niet gemist mogen worden, tijdens een vakantie in Barcelona.

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas, in het Nederlands ook wel de Spaanse aardappelomelet genoemd. Is een wereldberoemd gerecht. De eerste tortilla werd al in 1817 vermeld.

Het gerecht zou bedacht zijn door een arme inwoonster van Navarra, die een Spaanse generaal moest voor zien van een maaltijd. Ze had toen die tijd niet veel gerechten in huis en maakte van aardappelen, uien en eieren een aardappelomelet. De generaal vond het heerlijk en al snel werd het gerecht her en der verspreid.

Gazpacho

Er is niks lekkerder in de hitte zomermaanden van Spanje, dan deze koude tomatensoep. Naast Tomaat zit er ook komkommer, ui, olijfolie en knoflook in.

Deze koude soep wordt vaak geserveerd met stukjes geroosterd brood en rode paprika. Tegenwoordig wordt dit gerecht gezien als de ster onder de tomatensoepen.

Paella

Paella wordt tegenwoordig in allerlei varianten geserveerd. In elk variant zit één product die elke keer terug komt, namelijk rijst. Anno 2019 is de variant met zeevruchten als garnalen en inktvis erg populair.

Calamares en su tinta

Als u uiteten gaat denkt u niet zo snel aan inktvis. Echter, bestaat dit gericht deels uit inktivisseninkt. Het ziet er voor het eerst apart uit, maar de smaak is grandioos!

Voor de kleur wordt er soms kunstmatige inkt toegevoegd. Ui, knoflook, peterselie, cayennepeper, rijst en een goede glaswijn maken dit chique gerecht af!

Escalivada

Dit Catalaanse gerecht wordt gemaakt door aubergine en rode paprika. Deze twee producten worden boven of onder een vuur of gril geroosterd, totdat het velletje zwart is. Daarna wordt de groente afgedekt weggelegd. Als ze natuurlijk zijn afgekoeld, worden de aubergina en paprika geschild en in reepjes gesneden.

Escalivada wordt vaak gegeten met geroosterd brood dat is ingesmeerd met tomaat, olie en zout. Daarnaast valt het ook te combineren met ansjovis en ui of tonijn.

Weekendbarcelonawijzer

Voordat u van deze typische Spaanse gerechten kunt genieten, moet u wel in het thuisland zijn vanwaar ze vandaan komen. Wij van weekendbarcelonawijzer hebben voor u de beste last minutes op onze website staan!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt