Weekend Barcelona Wijzer

De voetbalclub FC Barcelona

Deel artikel

Bij het bezoeken van de stad Barcelona hoort er natuurlijk een tripje naar de voetbalclub FC Barcelona bij. Raak via een tour door het stadion van FC Barcelona, Camp Nou, verliefd op de prachtige club uit Catalonië. Tijdens de tour wordt er door de geschiedenis van de club gelopen, de gewonnen prijzen tentoongesteld en natuurlijk het veld waar de grootste voetballers op schitteren en de mooiste wedstrijden in de voetbalgeschiedenis hebben plaatsgevonden.

De wereldbekende club FC Barcelona

Een echte voetbalfanaat kan niet anders dan onder de indruk zijn wanneer hij het veld betreed en de grote letters ziet; Mes que un club. Dit staat voor ‘meer dan alleen een club’. Hiermee wil de voetbalclub FC Barcelona laten zien dat het een hechte familieclub is.

Loop door de gangen waar de legendarische voetballers ook doorheen lopen, inclusief 5-voudig Ballon d’or winnaar Lionel Messi. Tijdens de tour kunnen de prijzen bewonderd worden die de club heeft gewonnen, maar ook de individuele prijzen en eigendommen van spelers.


Naast het grote voetbalstadion Camp Nou zitten ook speelvelden van andere sporten die ook eigendom zijn van de eigenaar van FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu. Zo zit er een basketbalclub, een ijshockeyclub en een kleiner voetbalstadion waar Barca B, het vrouwenelftal en jeugdteams van FC Barcelona voetballen.   

El Clásico

Dit is het duel waar FC Barcelona het opneemt tegen Real Madrid, ook wel bekend als de grootste wedstrijd in Spanje. El Clásico wordt minimaal twee keer per jaar gespeeld, één keer in Barcelona en één keer in Madrid. Het is ook mogelijk dat de voetbalclubs het tegen elkaar opnemen in de bekercompetitie Copa del Rey of in de Champions league, dan zal El Clásico vaker in het jaar gespeeld worden.  Een wedstrijd waarvan mensen zeggen; daar moet je een keer bij zijn geweest. Een wedstrijd die al veel verhalen en momenten kent. Het duel waarbij de grootste voetballers de confrontatie met elkaar aangaan. De eerste El Clásico was op 13 mei 1902, waarna hij tot vandaag de dag 241 keer is gespeeld. De topscorer van deze wedstrijd voetbalt in het huidige elftal van FC Barcelona; Lionel Messi.

De laatst gespeelde El Clásico was op 2 maart 2019. Deze wedstrijd eindigde in 0-1 voor FC Barcelona dankzij de scorende Kroaat, Ivan Rakitić. Voor beide ploegen was het een zes punten wedstrijd waarbij de club uit Barcelona nu uitgelopen is met negen punten voorsprong op de huidige nummer drie van Spanje.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt