Weekend Barcelona Wijzer

Meivakantie in Barcelona

Deel artikel

Barcelona is een prachtige kleurrijke stad in Spanje. Een bezoek nemen aan de stad is voor velen erg fascinerend en vermakelijk. Barcelona is zeker leuk om te bezoeken tijdens de meivakanties, de temperaturen zijn dan erg aangenaam en de prijzen zullen lager liggen dan in de zomervakanties. Van leuke wijken tot adembenemende bezienswaardigheden is er altijd wat te doen in het sfeervolle Barcelona. Ideaal, voor een bezoekje in de meivakantie.

De bruisende wijk Barri Gòtic

Barri Gòtic is het oude centrum van de stad Barcelona. Het is een Gotische wijk waar een kathedraal, kleine straatjes en leuke pleintjes te vinden zijn. Gotisch komt van het woord gotiek en het staat voor een laatmiddeleeuwse stijl. Een kenmerk aan de gotische stijl, is dat er spitsbogen en hoge glazen ramen werden aangebracht bij de bouw van kerken.

De reden dat het bezoeken van de wijk Barri Gòtic zo leuk is, is omdat er een uniek sfeertje hangt. Het ene moment is het in deze typische wijk gezellig druk door toeristen en Spanjaarden, daarentegen kan het hier ook erg rustig zijn. Dé ideale plek om tijd door te brengen voor afwisseling tijdens een vakantie in het prachtige Barcelona.

Wanneer mensen aan Barcelona denken, wordt er al gauw gedacht aan Sagrada Família. Toch heeft de wijk Barri Gòtic ook zeker een prachtige kerk om te bezoeken. Dit is niet zomaar een kerk, het heeft namelijk de status kathedraal tot zich gekregen. Een kathedraal is de belangrijkste kerk van een bisschop, daarom is het vaak op een bijzondere wijze gedecoreerd. De naam van de kathedraal is ‘Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia’ en is in een gotische stijl gebouwd. Aan de buitenkant van het gebouw bevinden zich drie torens, met spitsbogen en hoge glazen ramen. Verder is de kathedraal omringt door vele bomen en een fontein, waardoor mensen heerlijk kunnen genieten van de rust rondom het gebouw. In de binnenkant van de kathedraal zijn hoge en versierde plafonds te zien. Mensen hebben de mogelijkheid om in de torens een kijkje te nemen over de prachtige stad Barcelona. Het zorgt voor een adembenemend beeld, aangezien het op een erg mooie locatie is gelegen. 

Om ‘Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia’ te kunnen bezoeken, dienen er tickets gekocht te worden. Het kost € 3,- om het koor te bezoeken en € 3,- om het dakterras te bezoeken. Deze tickets kunnen alleen gekocht worden bij de kerk zelf.

Verblijf in de leuke stad Barcelona

In Barcelona zijn er talloze mogelijkheden om te kunnen overnachten. Hiervoor zijn mensen opzoek naar het beste en voordeligste verblijf.

Het is zeker aan te raden om een kijkje te nemen aan het appartement Suites Marina. Dit is een erg voordelig en goed verblijf om in te overnachten. De kamers in het appartement zijn erg comfortabel en verzorgd. Daarbij heeft het ook een erg gunstige locatie. Het bevindt zich namelijk in de buurt van een metrostation en het bruisende centrum van de stad Barcelona. Vanuit dit luxe appartement kunnen mensen gemakkelijk overal naartoe, in deze bruisende stad tijdens een meivakantie.  

Wanneer mensen aankomen in het appartement Suites Marina worden zij direct ontvangen door de receptioniste. Hier is 24 uur per dag een medewerker van het hotel om vragen van toeristen te beantwoorden en zorgen dat vakantiegangers een aangename vakantie hebben in Barcelona. De personeelsleden zijn erg professioneel en er wordt goed voor de bezoekers gezorgd. Gunstig aan het appartement is dat het voor een leuke prijs te betalen is voor het gehele jaar. Mensen kunnen volop genieten van de prachtige stad Barcelona en wakker worden met een prachtig uitzicht over Sagrada Família, die door de befaamde architect Antoni Gaudí ontworpen is. De prijs voor een overnachting in het voordelige appartement Suites Marina, bedraagt in de meivakantie gemiddeld € 200 per persoon. Dit is een erg goedkope prijs, wanneer er naar de locatie en het appartement gekeken wordt.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt