Weekend Barcelona Wijzer

Een heerlijk weekendje naar Barcelona

Deel artikel

Tijdens een weekendje weg naar Barcelona, de wereldstad in het oosten van Spanje, is het niet nodig om alleen van de zon te genieten, want Barcelona heeft nog zo veel meer te bieden. Deze wereldstad is een bron van inspiratie voor bekende kunstenaars als Gaudi. Zijn werken zijn te bewonderen over vele delen van deze stad. Tijdens een city trip kunt u bijvoorbeeld de Sagrada Familia bewonderen. Naast de Sagrada Familia kunt u bijvoorbeeld ook een voetbalwedstrijd bezoeken van FC Barcelona of eens lekker uitrusten aan het Platja Nova Icaria strand.

 

Cultuur opsnuiven

Even lekker ertussenuit na wekenlang, misschien wel maanden of jarenlang keihard te werken. Even tijd om te genieten wat natuurlijk optimaal is in de wereldstad Barcelona. Proef de sfeer van deze wereldstad, veel restaurants en cafés om even langs te gaan om wat te drinken of te eten. Het eten schijnt echt overheerlijk te zijn. Het centrum van Barcelona is heel relaxt, er zijn veel grote gebouwen maar weinig onrust. Wanneer u een hotel uitzoekt in de Gotische wijk of in de Ramblas kunt u het grootste gedeelte van de city trip eventueel wel wandelend af. Genieten geblazen!

 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Barcelona steekt goed in elkaar. Het centrum is vanaf vliegveld El Prat goed te bereiken. Er zijn taxi’s verspreid over het hele centrum, dus je kan je makkelijk verplaatsen als u bijvoorbeeld het strand wil bezoeken, of een bezoekje wilt brengen aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Ook de andere nabij gelegen vliegvelden (Girona en Reus) zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Let wel op dat de taxichauffeurs u niet oplichten aangezien dit wel eens gebeurd bij toeristen in grote steden.

 

City trip

In Barcelona is het mogelijk om een city trip te maken met een toeristische tour bus. Het is mogelijk om bij een bepaalde halte af te stappen en later weer op te stappen. In de tussentijd is het mogelijk om bijvoorbeeld te winkels bezoeken of een rondleiding te nemen in Camp Nou.  De tour bus zal langs de volgende haltes komen: Universiteit, Plaza Catalunya, Passeig de Gracia, Sagrada Familia, Parc Güell, Plaza Francesc Maria, Camp Nou, Avenida Diagonal, Plaza Espanya, Montjuïc, Poble Espanyol, Het paleis van FC Barcelona, Het olympisch dorp, Miró museum, World Trade Center, Colón, Port vell, Port Olimpic, Plaza de Palau en als laatst het kathedraal van Barcelona. Alles bij elkaar gaat de bus dus bij de meest bekende en gewilde toeristische plekken langs. En bij plekken waar u veel interesse in heeft kunt u lekker uitstappen en de tijd nemen om het eens goed te bekijken.

 

Winkelen

Het is natuurlijk ook mogelijk om geweldig te winkelen in Barcelona. Alle soorten winkels zijn er te vinden, van budget naar luxe. Indien u geïnteresseerd bent in de luxere winkels kunt u terecht bij de Passeig de Garcia. In de Passeig de Garcia kunt u vele winkels vinden van dure merken als Louis Vuitton, Rolex en Gucci. In deze straat ligt ook een van de meest bekende kunstwerken van Antoni Guadi, de Casa Battló. Als u meer interesse heeft in de wat meer standaard winkels als een H&M, Jack&Jones of een Zara kunt u terecht bij de Portal de l’Ángel. Dit is een van de drukste gebieden van Barcelona. Nogmaals zal ik vermelden dat u goed moet oppassen voor eventuele zakkenrollers of dergelijken. In de grote steden zijn ze erg snel en behendig, u bent zo uw portemonnee, telefoon of tasje kwijt.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt