Weekend Barcelona Wijzer

Foodfestivals in Barcelona

Deel artikel

De stad Barcelona is vooral bekend door de architectonische kunstwerken die door de stad te vinden zijn. Daarnaast is Barcelona ook de thuishaven van het grote FC Barcelona.

Terwijl iedere toerist meestal wordt aangetrokken door de toeristische trekpleisters. Zijn er het hele jaar door ook hippe foodfestivals te vinden. Deze foodfestivals zijn dé plek om met de Spaanse cultuur in aanraking te komen.

Foodfestivals in Barcelona vergelijken met de foodfestivals van Nederland

De foodfestivals schieten in Barcelona uit de grond. Wekelijks worden hier terreinen omgetoverd tot een waar openlucht restaurant. Terwijl een foodfestival in Nederland vaak grootst wordt opgezet en dat echt gezien wordt als een festival.

Tijdens deze foodfestivals in Barcelona komen verschillende specialisten hun nieuwe gerechten testen. Bij deze evenementen staat gezelligheid hoog in het vandaal en is het als toerist zeker de moeite waard om eens culinair te genieten van de Spaanse cultuur.

Palo Alto Market

Palo Alto Market is één van de leukste evenementen die maandelijks georganiseerd wordt. Ieder eerste weekend van de maand is dit evenement te bewonderen op Carrer dels Pellaires, 30.

Het woordje market in de titel verklapt het eigenlijk al. Dit evenement is een variatie tussen een hippe markt en een openlucht restaurant. Door de combinatie van de markt en foodtrucks is het heerlijk om hier een dag te vertoeven. Echter is dit wel één van de weinige evenementen waarbij er entreegeld betaald moet worden, maar dat is het dan ook dubbel en dwars waard.

Eat Street Barcelona

Dit is hét foodfestival van Barcelona. Dit foodfestival wordt ook maandelijks georganiseerd op een wonderschone locatie, namelijk La Nau Bostik, Carrer Ferran Turné 11.

Dit is één van de festivals waar, iedere keer wanneer dit foodfestival plaats vindt, er chefs komen van verschillende restaurants om hun nieuwe creaties te testen. Door de variatie aan recepten, is dit dé plek voor voedselliefhebbers.

Het mooie aan dit evenement is dat de er geen entreegeld betaald hoeft te worden. Echter is het ook fijn om te weten, dat ieder gerecht niet meer als 5 euro mag kosten!

Een reis naar Barcelona

Is het altijd al een droom geweest om eens een reis te maken naar het toeristische Barcelona of bezoekt u Barcelona voor de zoveelste keer? Bekijk dan onze pagina. Op deze pagina staan kwalitatief de beste adverteerders. Zij zijn instaat om de droomreis die u in gedachte hebt te verwezenlijken!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt