Weekend Barcelona Wijzer

Voetbal in Barcelona

Deel artikel

Wie kent het niet, FC Barcelona. Eén van de beste, of misschien wel de beste voetbalclub van de hele wereld. Waarschijnlijk is het één van de dromen van vele voetballiefhebbers, het bezoeken van Camp Nou. Camp Nou is het stadion van FC Barcelona.

 

Rondleiding in het unieke FC Barcelona museum.

Wanneer u als voetbalfan Barcelona bezoekt, is het eigenlijk wel een verplichting om ook het Camp nou te bezoeken en een Museumtour te doen. Het museum is in 1984 ingewijd door toenmalig voorzitter Josep Lluis Nunez. In 2002 werd de naam van het museum veranderd naar Museu President Nunez. Dit betekent: Het president Nunez museum. De naam werd veranderd door de opvolger van Nunez, Joan Gaspart. Na een lange herstructurering werd het museum in 2010. Ditmaal met een 3D-Bioscoop, audiovisuele Touch Screens en nog veel meer. Het museum van FC Barcelona is zeer zeker een bezoekje waard!

 

Voetbalwedstrijd bezoeken van FC Barcelona.

Niet alleen voor de voetballiefhebber is het Camp Nou bezoeken een geweldige ervaring. Het Camp Nou trekt ook enorm veel toeristen naar zich toe. Het is natuurlijk ook iets wat super gaaf is om mee te maken. Bijna 100.000 bezoekers die zullen juichen als FC Barcelona een doelpunt maakt, daar wilt u toch bij zijn.  Wanneer u in Barcelona bent, kunt u losse kaarten kopen bij de ticketbalies.

 

Openingstijden FC Barcelona Museum en Speeldata FC Barcelona

De openingstijden van het museum zijn als volgt:

26 maart t/m 14 oktober 2018.  Maandag t/m zondag van 9:30 uur tot 19:30 uur.

15 oktober t/m 16 december 2018. Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:30 uur

17 december t/m 31 december 2018. Maandag t/m zondag van 9:30 uur tot 19:30 uur

Een kaartje voor het museum is al te koop vanaf €20,-

De wedstrijden van FC Barcelona zullen meestal plaatsvinden op zaterdag en zondag. De exacte speeldata kunt u bekijken op www.fcbarcelona.com

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt