Weekend Barcelona Wijzer

FC Barcelona VS Valencia, 3 Februari 2019

Deel artikel

FC Barcelona tegen Valencia is normaal gesproken een topper in de La Liga, de Spaanse voetbalcompetitie. Echter is dit jaar het Valencia van trainer Marcelino nog steeds niet op stoom gekomen. Valencia staat op het moment nog maar in de lage middenmoot, terwijl ze altijd meedoen rond plek 3 of 4. Het is dus de vraag of ze zich kunnen herpakken in de ‘topper’ tegen FC Barcelona.

FC Barcelona

FC Barcelona is de laatste paar wedstrijden juist zo goed bezig, in tegendeel van Valencia. De prestaties onder trainer Ernesto Valverde zijn erg goed en dat komt met name door topscorer de Vlo, Lionel Messi. Hij bezorgde Barcelona dit seizoen 16 goals en 10 assists. Met beide is dat vier meer dan alle andere spelers in de Spaanse competities. Lionel Messi heeft in dit seizoen al contributies gehad in meer dan de helft van de goals van FC Barcelona, en dat terwijl hij ook nog enkele wedstrijd geblesseerd was. Naast Lionel Messi zijn er nog meer spelers in bloedvorm bij FC Barcelona. Luis Suarez, ook wel El Pistolero genoemd, staat dit seizoen op 12 doelpunten in La Liga. Ook heeft Luis Suarez vier assists gegeven. Naast de Spaanse competitie is FC Barcelona nog actief in de Copa del Rey en de Champions League. In de Spaanse beker Copa del Rey zullen ze moeten strijden tegen Levante UD en in de Champions League nemen ze het op tegen het Franse Olympique Lyon, waar Nederlanders Memphis Depay en Kenny Tete voetballen.

Valencia

Valencia staat dit seizoen bekend om de tegenvallende prestaties. Ondanks dat Valencia een best aardige selectie heeft, komen er nog geen resultaten op papier. Mede door vele blessures van topspelers is het niet mogelijk om de sterkste spelers op te stellen. Spelers als Geoffrey Kondogbia en Francis Coquelin lijden momenteel aan blessures. Valencia heeft de slechte prestaties mede te danken aan vele gelijke spelen. Valencia heeft dit seizoen ook deelgenomen aan de Champions League, evenals FC Barcelona. Aangezien de derde plek in de poule met topploegen als Juventus en Manchester United zullen ze hun avontuur moeten vervolgen in de Europa League. Hier zal de wedstrijd tegen het schotse Celtic op het programma staan. Ook is Valencia nog actief in de Copa del Rey, hier nemen ze het op tegen Sporting Gijon.

FC Barcelona VS Valencia

De wedstrijd van 3 Februari zal gespeeld worden in het stadion van FC Barcelona, Camp Nou. De tijd waarop de wedstrijd wordt gespeeld moet nog bekend gemaakt worden. Het zal in ieder geval weer een spannende pot met aantrekkelijk voetbal worden. Zoals de vorige edities ook waren. In de edities van de laatste zeven jaar is het Valencia slechts twee keer gelukt om te winnen van FC Barcelona. Het is vijf maal afgelopen met een gelijkspel en Barcelona heeft twaalf overwinningen weten te boeken tegen Valencia. De grootste overwinning was 7-0 in de Copa del Rey wedstrijd op, u raadt het al, 3 februari 2016. Zal het 3 februari a.s. weer gebeuren dat Barcelona met dubbele cijfers weet te winnen van Valencia, of zal het totaal de andere kant op gaan?

Weekendbarcelonawijzer

Wilt u de wedstrijd tussen FC Barcelona en Valencia meemaken op 3 februari 2019, en wilt u meteen de o zo mooie stad van Barcelona bezoeken? Dat is natuurlijk mogelijk! Wij vergelijken meerdere reismaatschappijen voor vliegreizen naar Barcelona, geniet van vele mogelijkheden en bekijk eens wat een mogelijkheid is. Klik hier om de mogelijkheden voor een reis naar Barcelona te bekijken!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt