Weekend Barcelona Wijzer

Herfstvakantie naar Barcelona

Deel artikel

In de zomer komen jaarlijks duizenden toeristen naar Barcelona om daar te genieten van hun vakantie. De zon staat dan hoog aan de hemel, de terrassen en winkels zijn dan lang open dit zijn allemaal factoren waarom toeristen in de zomer na Barcelona gaan.

Het is ook zeker aan te raden om Barcelona eens te gaan bezoeken in het najaar. De extreme warmte is er meestal dan voorbij, maar het is nog uitstekend weer om te kunnen genieten van een terrasje of van het strand.

Bezienswaardigheden

Aangezien de massa drukte weg is getrokken uit Barcelona, maar het nog steeds mooi weer is. is de stad is Barcelona de ideale plek voor de herfstvakantie. Als toerist zijnde is het veel gemakkelijker om nu met het openbaar vervoer naar toeristische trekpleisters te gaan. Een wedstrijd van grootmacht FC Barcelona kan nu veel gemakkelijker bezocht worden, De Sagrada Familia en het park van Gaudi al deze plekken worden zomers overstroomd door toeristen. In de herfstvakantie is het als toerist mogelijk om veel meer van deze trekpleisters te kunnen genieten. Het is allemaal veel toegankelijker en toch valt het niet op dat het een herfstvakantie is.

Prijs

Misschien denkt men er onderbewust niet snel aan, maar in de zomer zijn vliegtickets en hotelkamers veel duurder dan in de herfstvakantie. Dit heeft te maken dat de vraag dan veel groter is dan het aanbod. In de herfstvakantie is dat juist omgedraaid. Qua toerisme is de stad in de herfstvakantie veel rustiger, maar vergeet niet dat Barcelona een echte wereldstad is. Dit betekend dat er het hele jaar door geleefd wordt, dus er is altijd iets te beleven in deze stad.

La Rambla

Toch in de herfstvakantie willen genieten van het bruisende Barcelona? In de 5km lange winkelstraat van Barcelona kijkt men zijn ogen uit. Deze straat is het hele jaar door bomvol gevuld met mensen. Aan deze straat zitten vele hotels, restaurants en winkels. Dit is zeker een aanrader om naar toe te gaan tijdens de vakantie in de nazomer. Dit is de plek dat valt alsof het hartje zomer is in Barcelona!

Weekendbarcelonawijzer

Wij van weekendbarcelonawijzer vergelijken op onze site de grootste vliegtuigmaatschappijen met elkaar. Zo kunt u als toerist overzichtelijk zien welk vlucht het beste aan uw wensen voldoet!

 

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt