Weekend Barcelona Wijzer

Oud en nieuw in Barcelona

Deel artikel

Oudejaarsavond wordt ook wel cap d’Any genoemd. Het is geweldig om in deze tijd in Barcelona te zijn. De kerstsfeer hangt nog rond in Barcelona en de temperatuur is zeer aangenaam. In Barcelona is er ook een traditie, in plaats van dat er vuurwerk wordt afgestoken, eten de Barcalonezen druiven. Door Barcelona heen zijn er veel verschillende evenementen die plaats vinden met oud en nieuw.

 

Oudejaarsdag / Nochevieja

Op oudejaarsdag zijn er verschillende evenementen die plaats vinden op verschillende plekken in Barcelona. Zo vindt er om 17.30 een hardloopwedstrijd plaats. Het parcours van deze hardloopwedstrijd gaat onder andere door de binnenstad en is tien kilometer lang. ’s Avonds rond een uur of negen gaat de inwoners van Barcelona een hapje eten. Dit wordt gedaan met de familie. Wanneer u als een toerist Barcelona bezoekt op oudejaarsdag, en ergens in een restaurantje wil gaan eten, zullen niet alle restaurants geopend zijn. Bekijk dus van tevoren wat informatie op internet over welke restaurants wel en niet zijn geopend. De geopende restaurants kunnen u een speciaal menu aanbieden voor deze speciale dag. Deze is erg feestelijk en is van allerlei snufjes voorzien. Ook zijn deze speciale menu’s niet altijd de goedkoopste.

 

Jaarwisseling en uitgaansnacht

Om 00.00 is het dan zo ver. Het nieuwe jaar is aangebroken en dat moet natuurlijk worden gevierd. Een groot deel van de inwoners van Barcelona zullen dit gaan vieren met traditionele druiven. Ze eten bij elke klokslag twaalf druiven. Wanneer dit lukt, zullen ze in het aankomende jaar geluk hebben. In de binnenstad van Barcelona zijn er verschillende plekken waar iedereen zich samenvoegt. De meest bekende is waarschijnlijk Playa de Catalunya. Een plek van de afgelopen jaren is Font Magica. Hier wordt een vuurwerk, licht en watershow gegeven. Om een uur of één zijn er door de stad heen allerlei discotheken geopend. Ook zijn er festivals georganiseerd voor deze speciale avond. Kaartjes voor die festivals kosten al gauw €35 tot €50.

 

Nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag zullen veel inwoners van Barcelona op bezoek gaan bij vrienden en familie. Ook wordt er om twaalf uur een Nieuwjaars duik georganiseerd. Deze duik wordt genomen op het strand van Sant Sebastia. Het wordt georganiseerd door Club Natació Atlètic-Barceloneta. Als u mee zou willen doen moet u uzelf aanmelden bij Club Natació Atlètic-Barceloneta. Wanneer u de duik genomen hebt krijgt u na afloop een diploma en een lekkere kop warme soep om een beetje op te warmen. Verder is het in het centrum erg rustig. Er zijn weinig restaurants en dergelijken geopend.

 

Weekendbarcelonawijzer

Wilt u tijdens oud en nieuw in Barcelona zijn? U kunt nu nog snel boeken voordat het te laat is! Wij als weekendbarcelonawijzer vergelijken enkele vliegmaatschappijen om voor u de beste prijs te bieden. Neem eens een kijkje door hier te klikken.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt