Weekend Barcelona Wijzer

Siësta in Barcelona

Deel artikel

Evenals in de rest van Spanje is er ook in Barcelona Siësta. De siësta is een lunchperiode voor de Spanjaarden wat plaats vindt tussen 1 en 4 uur. Tussen deze tijdens zullen dus ook veel winkels in Spanje gesloten zijn. Het personeel gaat dan lunchen. In deze periode zullen dus ook de restaurantjes in Barcelona goed gevuld zijn. Ook gaat het personeel in deze tijd een dutje doen. De winkels zullen later op de dag weer openen. De winkels zijn dan ook een stuk langer geopend in Barcelona. Gemiddeld zijn de winkels tot 22.00 geopend.

Grote winkelketens

In Barcelona zijn er veel soorten winkelketens. Niet elke winkelketen zal sluiten tijdens de siësta. Vooral de grote winkelketens zullen geopend blijven in deze rustperiode voor het personeel. De grotere winkelketens zijn natuurlijk ook gevestigd in bekende winkelstraten als de Passeig de Garcia. Ook in grote winkelcentra als Maremagna zijn er grotere winkelketens gevestigd. De grote winkelketens die gevestigd zijn in grote winkelstraten of winkelcentra zijn normaal gesproken wel geopend tijdens de siësta.

Kleine winkelketens

Door allerlei winkelstraten in Barcelona zal u veel kleine familiewinkeltjes zien. Deze winkelketens zullen tijdens de siësta sluiten voor een dutje of een hapje eten. Dit doen ze omdat ze waarschijnlijk weinig tot geen personeel hebben en zelf de winkel runnen. Daarom is het belangrijk dat ze tussendoor de rust pakken en tot 22.00 door kunnen verkopen. Omdat het voor het grote deel een familiebedrijf is, sluiten ze ook in de zomervakantie voor twee weken. Dit doen ze omdat de mensen dan zelf op vakantie gaan. De kleinere winkels die zal u vooral vinden in het buitengedeelte van de stad. De mensen die hier vooral winkelen zijn vaak de lokale mensen. Een bekende wijk met veel kleine winkelketens is de Garcia.

Winkels op zondag

De grote winkelketens in Barcelona zullen elke dag van de week geopend van 09.00 – 22.00. Dus ook alle winkels in de grote winkelstraten als de Portal de l’Angel zijn elke dag in de week geopend.  Daarentegen zijn de kleine winkelketens meestal op zondag gesloten. Sommige winkelcentra zijn ook maar één zondag in de maand geopend. Daarom is het waarschijnlijk wel erg verstandig om even het een en ander te informeren voordat u besluit om te gaan winkelen. Straks staat u voor een dicht winkelcentrum, wat natuurlijk niet leuk is.

Weekendbarcelonawijzer

Als Weekendbarcelonawijzer snappen wij natuurlijk als de beste dat het geweldig is om te gaan shoppen in Barcelona. Op onze website vergelijken we veel verschillende reismaatschappijen en vliegtuigmaatschappijen. Deze willen allemaal de gewenste reis naar Barcelona graag aanbieden!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt